Legnagyobb smink bakik

2016.09.21


Vagyis, hogyan lehetünk jobb nők, ha ezeket elkerüljük?


     Az utcákon sétálgatva, ha nyitott szemmel járunk és nem a telefonunk képernyőjére meredünk, sokféle tapasztalatot és tudást összeszedhetünk. Itt nem csak a "szandálzokni" tökéletesre csiszolt viseletéről vagy a Marxos szakállnövesztési férfi divathóbortról beszélek, hanem arról, hogy mi Nők, igenis rengeteget tanulhatunk, ha körültekintően járunk. Hiszen nincs is annál jobb alappal kezdeni, hogy mit ne csináljunk. Tudom, hogy reggel fél 7-kor munkába vagy iskolába menet nincs kedve se ideje az embernek tökéletesre csiszolnia a sminket. 

   Higgyétek el, annak ellenére, hogy minden nap ezzel foglalkozom én se szoktam magam nagyon sminkelni. Az alap mindennapi smink nálam, sokszor egy szemceruza, szempillaspirál és a szemöldökömet egy szemöldökzselével megigazítom, ha pedig van plusz 3 percem, akkor tust is szoktam feltenni. Nyilvánvalóan, ha olyan megjelenés van, én is órákig sminkelem magam, hiszen nekem a "hirdetőtáblám" is az arcom, ha az én sminkem nem fog másoknak tetszeni, akkor nem is fognak tőlem segítséget kérni. Ezért választom meg alap sminkemnek az előbb említett 3 dolgot. Azzal nem nagyon tudok hibázni. Vagy mégis? Térjünk is rá a smink bakikra!

   Most, mikor a megosztások korát éljük, mindenki azt hiszi, hogy egy YouTube videó megtekintése után (amiben minden olyan egyszerűnek tűnik) a legszebb világsztárok bőrébe bújva kezdheti meg a napi teendők elvégzését.

1. Alapozó

  Fontos, hogy megfelelő színű alapozót válasszunk. Tudom, sokszor már ez is nehéz számunkra hiszen, ha az ember szeretne egy alapozót vásárolni magának, szeretné kihúzni vele az egész évet. Ez azonban nehéz feladat, hiszen télen a fakó bőrünknek teljesen más alapozóra van szüksége, mint a nyári lebarnult arcunknak. Sokan arra hivatkozva nem használnak alapozót, hogy hagyják lélegezni az arcukat. De lássuk be, a nagyvárosi levegőtől talán jobb is lenne elzárni a bőrünket. Természetesen nyáron a nagy melegben senki sem visel szívesen vakolatot. Nem is kell, sőt tilos, hiszen a vastag réteg alatt a bőrünk valóban nem tud lélegezni, így előbb utóbb megjelenhetnek erre utaló kisebb-nagyobb pattanások. Ezért én BB, CC, DD, EE krémeket ajánlom. Következő problémába ütköztünk most. Valójában mit is jelentenek ezek a krémek? Ez olyan, mint amikor az ember hallja, hogy 2D-s, 3D-s meg 6D-s pilla és már nem is tudjuk mi ez a rengeteg D. Vajon ez olyan mint a moziban a 4D? Már magától mozog? Már pislognom se kell? Vagy talán illatot bocsájt ki magából? És miért nem mondja el senki rendesen, hogy az ABC betűket duplázva miért használjuk alapozó szerű valamikre?

Először is ezek a termékek nem hagyományos értelemben vett alapozók, hanem hidratálók, színezett krémek.

Akkor vegyük sorra:

BB krém (Beauty Balm): Hidratál és regenerál, miközben egy egységes bőrfelületet biztosít, nem túl problémás bőrön. Laza és könnyed textúrája miatt, nem tudja elfedni a komolyabb bőrhibákat. Tartalmaz SPF-es bőrvédőt, tehát a nap káros sugaraitól is óvni fogja a bőrünket, aminek meg nagyon örülünk, hiszen nem fog gyorsabban öregedni.

CC krém (Color Correcting): Tulajdonképpen ez a BB krém továbbfejlesztett változata, még lágyabb textúrával rendelkezik. A CC krém már segít a bőr tónusát helyreállítani, eltüntetni a pírt, kiválóan alkalmas érzékeny bőrűeknek illetve érett bőr számára is, hiszen nem ül bele a ráncokba. Ezek a krémek már tartalmaznak antioxidánsokat és fényvédő összetevőket is.

DD krém (Daily Defense): Mivel a gyártók látták, milyen jó, hogy az ABC betűit használva egyre nagyobb profitot termelnek, útnak indult a DD krém is, ami már lassan egy kozmetikai kezelésnek felel meg, hiszen bőrtápláló és hidratáló anyagokat tartalmaz, megvéd minket a környezeti hatásoktól és enyhe fedésének köszönhetően nem fullad meg alatta a bőrünk.

EE krém (Even Effect): Érdekesség, hogy ennek a krémnek első változatát Estée Lauder dobta piacra. Meglepő módon ez a még továbbfejlesztett verzió, ami hatékonyan veszi fel a versenyt a bőrproblémákkal, miközben táplál és véd, tehát szeretget minket, miközben viseljük az arcunkon.

Ezek a termékek egyelőre nem fogják tudni kiszorítani a piacról az alapozókat, hiszen olyan fedéssel nem rendelkeznek, ami megfelelőn venné fel a harcot a nagy pattanásokkal és bőrhibákkal. De hiú ábrándokba se ringassuk magunkat. Az alapozó ugyan jól fed, és sokat tud javítani a bőrhibákon, de nem Photoshop, tehát igenis látszódni fog az a pattanás, ami a legrosszabbkor a legfeltűnőbb helyet választja magának. Figyeljünk arra, hogy az alapozót ne csak az arcunkra, hanem a nyakunkra is dolgozzuk el, mert ijesztően tud kinézni, amikor az állcsont vonalában megáll az alapozó. Olyan érzetet kelt, mintha tényleg maszkot viselnénk. Hölgyeim mindössze ez pár másodpercet vesz igénybe, ne hagyjuk ki!

A problémás bőrűek pedig most fogják a fejüket, hogy ők azért sem fognak kimenni alapozó nélkül az utcára és nekik nem nyújtanak megfelelő fedést ezek a krémek. Nekik nagyon fontos lesz a helyes arctisztítás, de majd később erről is írok Nektek. Egyébként nyáron érdemes hagyni, hogy a nap kicsit megsüsse arcunkat (nem a kritikus 11-15 óráig), hiszen a nap leszárítja a pattanásokat és jótékony hatással is tud lenni a bőrre.


2. Pirosító, bronzosító és a csontosítő: Figyeljünk a helyes használtra és arra, hogy mit hova teszünk. Fontos a MÉRTÉKLETESSÉG! Másik amire figyeljünk, hogy megfelelően dolgozzuk el, ne fessük fel Fagyiország zászlaját az arcunkra.
Helyes arcformázás
Helyes arcformázás

3. Szemöldök formázás: Ez egy kritikus pont lett a mindennapokban, hiszen mindenki Kim Kardashian arcra és szemöldökre pályázik több kevesebb sikerrel.

Itt szemezgethetünk egy igen jó kis listából.

Azoknak, akik tökéletes szemöldökre vágynak reggelente, itt egy kis videó.

A rohanós mindennapokra ajánlom a szemöldök zselét, vagy megfelelő megoldás lehet, ha szemhéjporral kiigazítjuk a szemöldökünk formáját.

4. Szemceruza kérdés: Sajnos nagyon nehéz megtalálni a megfelelő szemceruzát, ami igazán fekete és tartós is. Hiszen a fekete karikákkal a szemünk alatt, jelentkezhetnénk egy újabb Adams Family forgatásnál Fester bácsi szerepére.

Félelmetesen hangzik, de fekete porral fixálhatjuk a szemceruzánkat.

5. Szájfestés: Érzékeny téma, főleg ha az idősebb hölgyeket megnézem a tömegközlekedésen, akik az orruk aljáig kihúzzák a kedvenc rózsaszín rúzsukkal a szájukat. Érdemes vigyázni a szájnagyításos trükkel, mert balul is elsülhet. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább maradjunk a természet adta vonalaink berajzolásánál.

Ezek a legfeltűnőbb hibák, amivel minden nap találkozhatunk. A kevesebb, néha több megfogalmazás helytállónak bizonyul a sminkeket illetően is. Kísérletezni és gyakorolni lehet otthon, de egyetlen rossz ecsetvonással vagy helytelen színválasztással az arcunkat csúfíthatjuk  el. 

Szívesen segítek bárkinek, hogy megtalálja a számára megfelelő sminket. :)

Szép napot Nektek!

D. Orsi